Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

02 Mart Pazar Günübirlik Tarihi İstanbul Turu

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
06.00 Babaeski Heykel Önü 06.30 Lüleburgaz Kurtuluş Cami Önü 06.45 Karıştıran Jandarma Önü 07.15 Çorlu Orion Önü

Tur Fiyatları

    TarihMüsaitlikKişi BaşıÇocukTaksitler
    02.03.2025
    03.03.2025
    Müsait1.000,00 TL5 - 12 Yaş 950,00 TL
    5 - 12 Yaş 950,00 TL
    Taksitler »
    Turun düzenlendiği günler: Pazar

Tur Programı

  • Ortaköy - Dolmabahçe Sarayı - Topkapı Sarayı - Ayasofya Cami

    ARAÇ KALKIŞ YERİ VE HAREKET SAATLERİ

    06.00   Babaeski Heykel Önü

    06.30   Lüleburgaz Kurtuluş Cami Önü

    06.45   Büyük Karıştıran Belediyesi Önü

    07.15   Çorlu Ağır Bakım İstanbul Seyahat Önü

    TUR PROGRAMI

    Değerli misafirlerimiz; belirtilen duraklarımızdan belirtilen saatlerde sizleri karşıladıktan sonra hareket ediyoruz. Sabah varacağımız ilk durağımız Ortaköy'de rehberimizin eşliğinde turumuza başlıyoruz. Büyük Mecidiye Cami önünde boğaz manzarasına karşı çekileceğiniz hatıra resimlerinin ardından kısa bir yürüyüşümüzü gerçekleştirerek Ortaköy'ün ara sokaklarını keşfediyoruz. Ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün son yıllarını geçirdiği ve vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı'na varıyoruz. Osmanlı Devleti 31. padişahı Sultan Abdulmecid tarafından, Osmanlının modernleşme sanatına uygun inşaa edilmiş 7 Haziran 1856 yılında kullanıma açılmıştır. Dolmabahçe Sarayı, Garabet Amira Balyan ve oğlu Nikogos Balyan mimarlığında inşa edilmiş. Batı mimarisi baz alınarak yapılan bu saray; Abdülmecid, Abdülaziz, V. Murad, II. Abdülhamid, V. Mehmed Reşad, VI. Mehmed (Vahdeddin) dönemlerinde devlet işlerini yönetme amacıyla kullanılmıştır. Dolmabahçe'de ki turumuzun ve rehberimizin anlatımları sonrası aracımıza geçerek Tarihi Yarımada bölgesine doğru hareket ediyoruz. İlk durağımız Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezi olan Topkapı Sarayıİstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir. Topkapı Sarayı, Osmanlı monarşisi 1922’de kaldırıldıktan sonra, 3 Nisan 1924’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle müzeye dönüştürülmüştür. Rehberimizin anlatımları sonrası verilen serbest zamanın ardından 916 yıl boyunca kilise, 482 yıl boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya Cami'ne doğru hareket ediyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Buradaki turumuzun ardından 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I.Ahmed tarafından yaptırılan Sultanahmet Cami'ni geziyor ve Sultanahmet Meydanı'nda serbest zaman veriyoruz. Burada size vereceğimiz serbest zamanımız sonrasında Lüleburgaz'a Babaeski'ye doğru hareket ediyoruz. Turumuzun 17.30 gibi bitmesi durumunda ortalama 22.00-22.30 gibi Lüleburgaz-Babaeski'ye ulaşıyoruz.

    NOT: Dönüş saati değişiklik gösterebilmektedir. 

    NOT: Müze Giriş Ücretleri veya Müze Kart Fiyata Dahil Değildir.

     

    Dolmabahçe Sarayı Hakkında

    Dolmabahçe Sarayı'nda, 43 salon ve 285 odası mevcuttur. Saray, üç katlı simetrik plana sahip. Kara tarafına doğru uzanan bölümde musandıra (tavan arası) bölümü olduğu için de 4 katlı bir yapıya dönüşüyor. Dolmabahçe Sarayı temelde 3 bölümden oluşuyor: Harem-i Hümayun, Selamlık (Mâbeyn-i Hümayun) ve Tören Salonu (Muâyede Salonu). Sarayın içindeki bölümleri çeşitlendirmek gerekirse: Selamlık, harem, Saat Müzesi, Camlı Köşk ve Resim Müzesi, bahçe, medhal salon, vezir odası, merdivenler, mabeyn salonu, elçi ve tercüman odaları, zülvecheyn, kütüphane, mavi salon, pembe salon, muayede salonu ve kabul odası, saray bünyesinde gezilebilen bölümler. Ayrıca saray içerisinde Atatürk’ün de bir odası bulunuyor. Osmanlı’da ilk Meclis-i Mebusan burada toplanmış. 

    • Dolmabahçe Sarayı’nın ismi ise denizin doldurulmasından geliyor. Saray yaptırılmadan önce, Beşiktaş’ta gemilerin demirlediği birçok koy varmış. Tarih 17. yy civarlarını gösterirken bataklığa dönüşen bu koylar, doldurulup bahçe olarak yeniden tasarlanmış. Padişahların dinlenmek için geldiği bu bahçeye Dolmabahçe ismi verilmiş. Sarayın ismi de buradan geliyor. 
    • Osmanlı’da Kanun-i Esasi yani ilk anayasa, Sultan II. Abdülhamid tarafından burada hazırlandı.
    • Sultan II. Abdülhamid, daha sonrasında suikast tehlikesine karşı Yıldız Sarayı’na taşınmış ve 33 yıl boyunca saray sadece yılda 2 kez bayram törenleri için kullanılmış. 
    • Hilafetin kalkmasının ardından 1924 yılında saray boşaltılmış ve 3 yıl boyunca kullanılmamış. Daha sonrasında yabancı devlet adamları burada ağırlanmış. 
    • Atatürk, 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu.
    • Saray, 1984 yılında müzeye dönüştürüldü ve kamuoyuna açıldı. Günümüzde isteyen herkes Dolmabahçe Sarayı giriş ücretini ödeyerek burayı gezebiliyor. 

    Beşiktaş sahili boyunca uzanan haşmetli Dolmabahçe Sarayı, temelde üç bölümden oluşuyor demiştik. Şimdi bu bölümleri tanıyalım.

    1. Haremlik (Harem-i Hümayun): Padişahın ailesi ve kadın hizmetkarları ile beraber yaşadığı bölüme deniyor. Burası odalardan oluşuyor ve buraya uzun bir koridordan geçilerek ulaşılabiliyor.
    2. Selamlık (Mabeyn-i Hümayun): Sarayda yönetim merkezi olarak kullanılan bölüme bu isim veriliyor. Toplantı ve kabul gibi etkinliklerin düzenlendiği selamlık, doğal olarak sarayın en görkemli yönünü yansıtıyor.
    3. Tören Salonu (Muayede): 750 ışıkla aydınlanan ve toplamda 4.5 ton ağırlığındaki avize ile ziyaretçileri büyüleyen tören salonu; merasim, balo gibi etkinliklerin yapıldığı yere deniyor.
    4.  
    5. Topkapı Sarayı Bölümleri

    Topkapı Sarayı’nın teşkilât açısından dört bölümden meydana geldiği söylenebilir: Hizmet ve koruma alanı (Bîrun), idarî merkez (Dîvân-ı Hümâyun), eğitim alanı (Enderûn) ve padişahların özel yaşam alanı (Harem). Sarayın, Bizans dönemi şehir surlarına dayanan surları üzerinde ana giriş kapısı niteliğindeki Bâb-ı Hümâyun’la birlikte Demir Kapısı ve Otluk Kapısı adı verilen üç büyük kapısı ve beş adet hizmet kapısı (koltuk kapısı) vardır. Birinci kapı olan Bâb-ı Hümâyun, iki katlı bir köşk kapısı olup üstündeki kitâbede Ali b. Yahyâ es-Sûfî imzası bulunur. İkinci kapı Bâbüsselâm, üçüncü kapı ise Bâbüssaâde’dir. Saray yapıları birbirine geçişli dört avlu ve çevresindeki mimari yapılardan oluşmaktadır. Etrafı bahçeler ve meydanlarla çevrili olan saray yapıları içerisinde Alay Meydanı olarak da anılan ilk avluda Aya İrini Kilisesi, Darphane, Fırın, Hastane, Odun Ambarı ve Hasırcılar Ocağı yapıları bulunuyordu.

     

    Sarayın ikinci avlusu, devlet yönetiminin gerçekleştiği mekânların yer aldığı Divan Meydanı, bir diğer adıyla Adalet Meydanı’dır. Tarih boyunca pek çok törene sahne olan bu avluda divan toplantılarının yapıldığı Divan-ı Hümâyûn (Kubbealtı) ve yanında Divan-ı Hümâyûn Hazinesi yer alır. Bu avluda ayrıca Divan yapısının arkasında Adalet Kulesi, Kubbealtı’nın yanında ise Harem Dairesi girişi, Zülüflü Baltacılar Koğuşu ve Has Ahırlar bulunur.

    Sarayın üçüncü avlusuna Enderûn Avlusu da denilmektedir. Bu bölümde büyüklü küçüklü odalar, padişaha ait Arz Odası, Doğancılar Koğuşu (Şahinciler), Seferliler Ocağı, Kilerli Koğuşu, Enderûn Hazinesi ve Has Oda (Mukaddes Emanetler Dairesi), ayrıca Saray Okulu’na ait yapılar yer almaktadır. Üçüncü avluda yer alan Enderûn’da Bâbüssaâde’den içeri girince sağ ve sol tarafta odalıların koğuşları, sağdan devam edince sağ üst tarafta Fâtih Köşkü ismiyle bilinen hazine kısmı vardı. Sol üst köşede Harem bölümüne yaslanan dört kubbeli taş yapı Has Oda idi. Burası, Yavuz Sultan Selim döneminde kutsal emanetlerin getirilmesinden sonra daha ziyade Hırka-i Saâdet Dairesi ismiyle anılmıştır.

     

    Son avlu olan dördüncü avluda da padişaha ait köşkler ve asma bahçeleri yer alır. Bu bölümde Osmanlı klasik köşk mimarisinin en seçkin örnekleri olan Bağdat ve Revan Köşkleri ile İftariye Kameriyesi bulunur. XVIII. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Sofa Köşkü ise Lâle Bahçesi duvarına dayalı bir yapı olup Kara Mustafa Paşa Köşkü olarak da bilinir. Bu ahşap köşkün içinde ve duvarlarının üst kısmında meşhur Osmanlı şairi Hâkânî Mehmed Bey’in beyitleri yazılıdır. Sarayın ana kısmı içinde yer alan köşkte nadiren elçi ve devlet adamları da kabul edilmiştir. Köşkün sağında, set üstünde Taş Kule adıyla anılan oda, bir dönem sarayın eczanesi olarak kullanılmıştır. Dördüncü avlunun alt kısmında ise saraya ait son yapılar olan Mecidiye Köşkü ve Esvab Odası görülür. 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Ulaşım
  • Araç İçi Kahvaltı Paketi
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Otopark - Otoban Ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Öğle Yemeği
  • Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ek Bilgiler

TUR SATIN ALINMADAN ÖNCE:

  • Turumuzda erken rezervasyon indirimi uygulanmaktadır. İndirim fırsatından yararlanmak istenmesi durumunda rezervasyon aşamasında ön ödeme alınmaktadır. Ödeme alınmayan rezervasyonlar geçersiz sayılır veya o an ki fiyat üzerinden hesaplama yapılır.
  •  

TUR SATIN ALINDIKTAN SONRA:

  • Tur tarihinize iki (2) gün kala WhatsApp grubuna eklenmektesiniz. Grubumuzdan tur kalkış yerini ve saatini teyit etmekteyiz. Tur görevli rehberini, rehberin iletişim bilgilerini, tur aracını ve oturma planını paylaşmaktayız.
  •  

ÖNEMLİ NOTLAR:

Oluşabilecek kötü hava koşulları sebebiyle misafirlerimize mağduriyet yaşatacak bir durum ile karşılanacağı bilgisi tarafımıza gelmesi durumunda tur iptali firmamız tarafından yapılmaktadır.

Katılımcılar güzergâh üzerinde inebilir. Güzergâh harici duraklama/indirme yapılmamaktadır.

Tur rehberi programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile gerekli gördüğü yerlerde değişiklik yapabilir.

Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden firmamız kesinlikle sorumlu değildir.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

Rezervasyon sırasında kesinlikle koltuk sözü verilmemektedir. Özel koltuk seçimi yapılamamaktadır. Açıklama kısmına girilen notların geçerliliği yoktur. Ödeme sırasına göre koltuk ayarlaması yapılmaktadır.

Tur bitiminde varış saati ile ilgili aksi durumlarda değişimler olabilir. Yaşanacak gecikmelerden firmamız sorumlu değildir.

İptal Şartları

  • Tur tarihinize üç (3) günden fazla bir süre var ise, sağlığınıza dair yaşadığınız sorun veya cenaze, yakınınızın rahatsızlığı gibi nedenlerden katılamayacağınızı beyan ettiğinizde iade veya değişiklik hakkına sahipsiniz.
  • Tur tarihinize üç (3) günden az bir süre var ise; iptal ve değişiklik hakkınız bulunmamaktadır.
  • Tur tarihinize beş (5) ve daha fazla gün var ise, sağlık haricinde geçerli bir nedenden ötürü tura katılamayacağınızı beyan ederseniz iade veya değişiklik hakkına sahipsiniz.
  • Satın almış olduğunuz turun yeterli sayıya ulaşamaması durumunda satın almış olduğunuz tur tarihinizden en geç iki (2) gün kala tarafınıza bilgi verilmektedir. Turun iptal olması durumunda % 100 para iadesi aynı gün içerisinde tarafınıza yapılmaktadır.

Vize Bilgileri

Benzer Turlar

Günübirlik Her Hafta Hareketli Kartepe Ormanya Maşukiye Turu

BABAESKİ - LÜLEBURGAZ - KARIŞTIRAN - ÇORLU HAREKETLİ

MİNİBÜS İLE
  • 08.02.2025
  • 1.300,00 TL

9 Şubat Pazar Günübirlik Uludağ Kayak Merkezi Bursa Turu

BABAESKİ - LÜLEBURGAZ - KARIŞTIRAN - ÇORLU HAREKETLİ

MİNİBÜS İLE
  • 09.02.2025
  • 1.300,00 TL

15 Şubat Cumartesi Günübirlik Uludağ Kayak Merkezi Bursa Turu

BABAESKİ - LÜLEBURGAZ - KARIŞTIRAN - ÇORLU HAREKETLİ

MİNİBÜS İLE
  • 15.02.2025
  • 1.300,00 TL

Yorumlar